Cheques voor 35 verenigingen en stichtingen

Scouting Vorden ontving een bedrag van 2500 euro voor de aanschaf van een keuken voor het clubgebouw. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

Cheques voor 35 verenigingen en stichtingen

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Een bijdrage tot de aanleg van enkele steigers door hengelsportvereniging De Snoekbaars bij de visvijver aan ’t Biesterveld tot de inrichting van het pas aangekochte Monuta gebouw van de Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden en van een bijdrage voor de viering van haar zestig jarig bestaan van Ouderenkring Vorden tot de aanschaf van hulpmiddelen voor de buurtbus voor de Buurtbus Wichmond/Wichmond.De sponsorbijdragen die de Stichting Veilingcommissie Vorden zaterdagmorgen tijdens de jaarlijkse Meimarkt bij de Ideële Kringloopwinkel De Werf aan maar liefst 35 verenigingen en stichtingen, met een totaal waarde van 42.327 euro, schonk hebben een gemene deler: ze moeten ten goede komen aan maatschappelijke of culturele organisaties/verenigingen en gebruikt worden voor specifieke acties die ten doel hebben de Vordense gemeenschap een positieve impuls te geven.

Alle 35 verenigingen en stichtingen die een bijdrage hadden toegewezen gekregen namen de sponsorcheques persoonlijk in ontvangst. De jaarlijkse Meimarkt die ondanks de tropische voorjaarstemperaturen op het voorplein van De Werf plaatsvond, kende een goede publieke belangstelling. De stroopwafels die aan het publiek gratis werden aangeboden in het kader van het twintig jarig bestaan van De Werf waren aan het eind van de morgen ‘uitverkocht’. Ook voor de taxatie met medewerking van de zeer bekende taxateur in Kunst & Antiek Fred Wiersema uit Lochem bestond een goede belangstelling. Iedereen kon schilderijen, kostbaarheden en andere goederen door Fred Wiersema op waarde laten schatten. En dat leverde enkele leuke taxaties op.

Verschillende verenigingen en stichtingen gaven tijdens de meimarkt acte de présence. In tientallen marktkramen kon men uiteenlopende artikelen, variërend van muziekinstrumenten, sieraden en hobby spullen tot Afrikaanse kunst bewonderen en kopen. Naast de muzikale inbreng van Harmonicaclub De Möllenspöllers uit Lochem verzorgden de muzikanten van Harmonie Vorden en de mannen van het Vordens Mannekoor spontaan een miniconcert als tegenprestatie voor de sponsorbijdragen van De Werf.

Aanleg vissteigers
Zoals gezegd de sponsorbijdragen van De Werf worden door de verenigingen en stichtingen op diverse manieren besteed. Zo gaat de actieve Vordense Hengelsportvereniging De Snoekbaars de 2500 euro die men ontving besteden voor de herinrichting van de visvijver op plan ’t Joostink, de visvereniging wil graag een drietal vissteigers realiseren. “We willen een goed bereikbare en veilige en goed bevisbare visvijver voor onze (jeugd)leden hebben. En daarbij zijn enkele (stijgers) steigers van nadrukkelijk belang, zo word de steile oever aan de Weppel ook bevisbaar. We nemen deel aan het landelijke project ‘Sportvisserij op de kaart’ van de organisatie Sportvisserij Nederland, waarvan we ook een bijdrage hebben ontvangen voor de aanleg van een drietal steigers. En de bijdrage van de Veilingcommissie Vorden is daarbij dan ook zeer welkom. De totale investering kost ruim 16.000 euro”, aldus secretaris Marcel Dekkers van De Snoekbaars.

Tentoonstellingen
Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden ontving een cheque ter waarde van 4825 euro voor de inrichting van het Monuta gebouw aan Het Jebbink die men recent als ‘verenigingsgebouw’ heeft aangekocht. De nieuwe ruimte biedt de vereniging veel meer mogelijkheden dan het huidige gehuurde onderkomen in De Voorde aan de Kerkstraat, die men van de Protestantse Gemeente Vorden binnenkort moet verlaten. Zo denkt men aan Het Jebbink om de archiefruimte vaker open te stellen en om in het nieuwe onderkomen tentoonstellingen te organiseren. “Maar dat is mede afhankelijk van de inzet van vrijwilligers”, zo lieten de bestuursleden Rinus Ilbrink en Jan Berentsen van Oud Vorden in de informatiestand weten die men evenals diverse andere verenigingen en stichtingen tijdens de Meimarkt had ingericht.

Geef een reactie