Stichting de Veilingcommissie schenkt ruim 42.000 euro

Vorig jaar ontvingen 34 veelal Vordense verenigingen, stichtingen en instellingen 51.000 euro aan sponsorgelden. Foto: Jan Hendriksen

Stichting de Veilingcommissie schenkt ruim 42.000 euro

VORDEN – Op het voorplein van de Ideële Kringloopwinkel De Werf aan de Enkweg in Vorden is het zaterdag 26 mei tussen 9.00 en 12.30 uur weer tijd voor de jaarlijkse Meimarkt van Stichting Veilingcommissie Vorden. Naast het eigen zeer uitgebreide assortiment aan goede en mooie artikelen van de kringloopwinkel geven verschillende verenigingen en stichtingen acte de présence. In tientallen marktkramen kan men uiteenlopende artikelen, variërend van muziekinstrumenten, sieraden en hobby spullen tot Afrikaanse kunst bewonderen en kopen.

Door Jan Hendriksen

Daarnaast informeren verschillende goede doelen organisaties iedereen over hun activiteiten en verkopen zij unieke producten. Ook vindt er een heuse taxatiemorgen plaats met medewerking van de zeer bekende erkende taxateur in Kunst & Antiek Fred Wiersema uit Lochem. Iedereen kan tussen 10.00 en 12.00 uur schilderijen, kostbaarheden en andere goederen door Fred Wiersema op waarde laten schatten. Het kan zaterdag niet gezellig worden zonder een kop koffie met of zonder consumptie. Daarom heeft de Veilingcommissie één van de kramen gereserveerd voor het aanbieden van koffie, koeken en (koude en warme) versnaperingen.

Gratis verse stroopwafel voor elke bezoeker
De Veilingcommissie trakteert vanwege haar 20-jarig bestaan iedere bezoeker op een gratis heerlijk verse stroopwafel. Daarvoor is een speciale kraam ingericht door www.superstroopwafel.nl. Muzikaal verleent Harmonicaclub De Möllenpöllers uit Lochem hun medewerking.

Bestuurslid Hans Moor van Stichting Veilingcommissie Vorden laat weten dat men met deze Meimarkt een meerwaarde wil leveren aan het saamhorigheidsgevoel binnen Vorden. “Dat is dan ook de reden dat we verenigingen, particulieren en maatschappelijke organisaties uitnodigen acte de présence te geven op onze Meimarkt zodat men op die manier meer bekendheid kan geven aan de activiteiten/doelstellingen. En daarop is weer massaal gereageerd. Ruim twintig verenigingen en stichtingen verlenen hun medewerking.”

Sponsorcheques
Vanaf 11.00 uur worden er die zaterdag voor meer dan 42.000 euro aan sponsorcheques uitgedeeld aan maatschappelijke organisaties, goede doelen en verenigingen uit Vorden, Kranenburg en Vierakker/Wichmond. Hans Moor: “We hebben dit jaar een overstelpend aantal sponsorverzoeken gehad (48) voor een totaalbedrag van ruim 104.000 euro. Ons budget voor dit jaar bedroeg circa 42.000 hetgeen inhoudt dat wij slechts een gedeelte van de sponsorverzoeken hebben kunnen honoreren. Wij hebben als selectiecriteria elk sponsorverzoek in samenhang met de andere sponsorverzoeken beoordeeld. Zo moesten de verzoeken ten goede komen aan maatschappelijke of culturele organisaties/verenigingen. We hebben dus geen subsidies gegeven aan particulieren, sportverenigingen en buurtverenigingen tenzij het aangevraagde sponsorgeld wordt gebruikt voor specifieke acties die ten doel hebben de Vordense gemeenschap een positieve impuls te geven.”

Donatie restauratie kerkramen
Uiteindelijk ontvangen zaterdag 35 verenigingen en/of stichtingen een sponsorcheque die in waarde variëren van 295 tot vijfduizend euro. Naast de sponsorcheques met een gezamenlijke waarde van ruim 42.000 euro heeft Stichting Veilingcommissie Vorden dit jaar ook 140.000 toegezegd voor de restauratie van de kerkramen van de Hervormde Kerk in Vorden.