Kringloopwinkel De Werf kijkt uit naar heropening

VORDEN – Het magazijn blijft vol, de winkel die eind vorig jaar flink in oppervlakte nog flink werd uitgebreid raakt maar niets kwijt en de tientallen vrijwilligers zitten ‘werkloos’ thuis. De corona-crisis hakt er ook bij De Werf flink in. De kringloopwinkel aan de Vordense Enkweg is namelijk vanwege de corona-maatregelen al sinds half maart gesloten.

Door Jan Hendriksen

“We hebben wel flink wat vet op onze botten. Maar we hebben vorig jaar natuurlijk een behoorlijke aanslag op onze reserves gepleegd met de uitbreiding van de winkel. Maar dit kan natuurlijk niet te lang duren”, zegt pr-man en bestuurslid Hans Moor van Stichting Veilingcommissie Vorden die de kringloopwinkel exploiteert. Het bestuur van de stichting is momenteel wel druk bezig met de voorbereidingen voor heropening.
Hans Moor: “Maar we hebben nog niet concreet besloten wanneer de deuren weer open kunnen. Dit hangt onder meer af van de medewerkers (allen vrijwilligers) die bijna zonder uitzondering wat leeftijd betreft tot de risicogroep van het corona-virus behoren. Wij gaan deze week inventariseren welke vrijwilligers de winkel weer willen ‘bemensen’. Het kan dus ook zijn dat, afhankelijk van het aantal medewerkers dat mee wil doen, de kringloopwinkel wel open gaat maar met beperkte openingstijden”.
Er is binnen al wel een speciale looproute uitgezet die begint bij een ingang aan de zijkant en eindigt bij de kassa. Men zou dat bijna kunnen vergelijken met de ‘IKEA-constructie’ waardoor er niet meer dan vijftien klanten tegelijk in de winkel zijn die ook allen verplicht een winkelmandje mee moeten nemen. Verder worden er ook schermen van plexiglas geplaatst bij de contactpunten met de klanten zoals onder meer bij de kassa.

Meimarkt
Zoals Contact Bronckhorst Noord al eerder meldde gaat de jaarlijkse Meimarkt van De Werf op zaterdag 16 mei met de daaraan gekoppelde sponsoractie vanwege de corona-crisis niet door. “Nu de winkel al twee maanden gesloten is heeft dat natuurlijk ook consequenties voor de actie en de daaruit voortvloeiende bedragen die wij jaarlijks beschikbaar kunnen stellen aan de tientallen verenigingen en stichtingen die een aanvraag voor een donatie hebben ingediend. Daarnaast zijn veel sponsorverzoeken aan ons gedaan voor acties/evenementen die door de corona-crisis geen (of in mindere mate) doorgang zullen vinden. Afhankelijk van de omstandigheden beslissen wij, op het moment dat de kringloopwinkel weer open gaat, of en op wat voor manier de sponsoractie dit jaar nog doorgaat”, aldus Moor.
Als duidelijk is wanneer De Werf weer open gaat wordt dat bekendgemaakt via weekblad Contact Bronckhorst Noord en via de website.

Geef een reactie