Vordens Belang schenkt duizend euro aan Kringloopwinkel De Werf

Trots toont Henk Vaags de donatie van Vordens Belang met v.l.n.r.: Tineke Vos, Riske Legtenberg, Evert Blaauw, Jan Memelink, Harry Jansen en Ingrid Weeke-Keizer. Foto: Jan Hendriksen

Vordens Belang schenkt duizend euro aan Kringloopwinkel De Werf

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Uit handen van voorzitter Ingrid Weeke-Keizer van Vordens Belang ontving voorzitter Henk Vaags van Stichting Veilingcommissie Vorden, die de Vordense Kringloopwinkel De Werf exploiteert, zaterdagmorgen duizend euro. De duizend euro betreft de opbrengst van de schijven die verkocht werden van de paardenkastanje. De kastanje legde afgelopen zomer het loodje in het centrum van Vorden omdat de boom rot was geworden door een schimmel en leed aan bloedingsziekte.

“Om te voorkomen dat wij ook maar enig goed doel vergeten hebben wij in overleg met de gemeente Bronckhorst besloten de opbrengst van de verkochten schijven te schenken aan De Werf. Hiermee komt het ook automatisch bij de Vordense goede doelen terecht”, zo verklaarde Ingrid Weeke de schenking aan De Werf. Stichting Veilingcommissie Vorden schenkt immers jaarlijks ook duizenden euro’s aan diverse Vordense verenigingen en stichtingen. In samenwerking met medewerkster cluster buitendienst Tineke Vos van de gemeente Bronckhorst opperde Vordens Belang afgelopen zomer, nadat de boom gekapt was, om van de nog goede delen van de boom gezaagde schijven te gaan verkopen. En daarvoor bestond een flinke belangstelling. Ze gingen als ‘warme broodjes’ over de toonbank. Meer dan tweehonderd schijven werden er verkocht. Zowel particulieren, bedrijven als verenigingen kochten de schijven die bewerkt werden tot onder meer onderzetters of een brood/kaasplank. Ook werden er bijzettafeltjes van gemaakt.

Bij de overhandiging van de duizend euro, die in een klein houten kunstwerkje van de boom was ‘verpakt’, waren ook wethouder Evert Blaauw en cluster buitendienst medewerkster Tineke Vos van de gemeente Bronckhorst, de bestuursleden Harry Jansen en Riske Legtenberg van Vordens Belang en vrijwilligerscoördinator Jan Memelink van De Werf aanwezig. Henk Vaags van De Werf was zeer content met de schenking en beloofde dat de duizend euro een goede bestemming krijgt. Het houten kunstwerkje krijgt een plekje op het bureau van Tineke Vos. Secretaris Harry Jansen van Vordens Belang: “Want zonder jou en de medewerking van de buitendienstmedewerkers, die een groot deel van de boom in schijven hebben gezaagd, was deze actie niet mogelijk geweest. Hartelijk dank daarvoor.”