Meimarkt 2016

Naast een eigen, zeer uitgebreid assortiment aan goede en mooie artikelen geeft de Veilingcommissie op het voorplein aan de Enkweg zaterdag 28 mei aan ruim twintig verenigingen, particulieren en maatschappelijke organisatie ruimte om zich te presenteren. In twintig marktkramen kan men uiteenlopende artikelen variërend van muziekinstrumenten, sieraden en hobbyspullen tot Afrikaanse kunst bewonderen en kopen. “Wij willen met deze Meimarkt een meerwaarde leveren aan het saamhorigheidsgevoel binnen Vorden. Dat is dan ook de reden dat verschillende verenigingen en maatschappelijke organisatie acte de presence geven op onze Meimarkt zodat men op die manier meer bekendheid kan geven aan de activiteiten en doelstellingen. Daarnaast verkopen zij unieke producten”, zo verklaart Hans Moor die de public relations voor de kringloopwinkel verzorgt. Muzikaal verleent de harmonicaclub De Möllenspöllers uit Lochem hun medewerking.

Taxateur

Ook vindt er een heuse taxatiemorgen plaats met medewerking van de zeer bekende erkende taxateur in Kunst & Antiek Fred Wiersema uit Lochem. Iedereen kan tussen 10.00 en 12.00 uur schilderijen, kostbaarheden en andere goederen door Wiersema op waarde laten schatten. Fred Wiersema heeft een passie voor kunst en antiek. Met zilver, brons en porseleinen voorwerpen, klokken, meubels en portretminiatuurtjes als bijzondere specialismen. Fred Wiersema wordt door particulieren, notarissen en verzekeraars uit het hele land geraadpleegd om de waarde van kunst- en antieke voorwerpen te beoordelen. Daarnaast draagt hij zijn passie uit als één van de vaste huistaxateurs van het populaire kunst- en antiek taxatieprogramma Schatgraven bij TV Gelderland. Dus alle redenen om met een bijzonder voorwerp of kostbaarheid naar de Meimarkt te komen.

Sponsorcheques

Jaarlijks stelt de Veilingcommissie van de opbrengst die zij vanuit de Ideële Kringloopwinkel De Werf ontvangt een deel beschikbaar aan goede doelen en maatschappelijke initiatieven die gedragen worden door de Vordense bevolking. Zo ook dit jaar. Stelde de commissie vorig jaar ruim twintigduizend euro beschikbaar, dit jaar bedraagt dat maar liefst dertigduizend euro. Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage moet men aan een aantal eisen voldoen. Voorzitter Henk Vaags: “Ze komen ten goede aan maatschappelijke of culturele organisaties/verenigingen die een sterke binding hebben met de voormalige gemeente Vorden of waarvan de doelstellingen ten goede komen aan inwoners van de voormalige gemeente Vorden. Wij geven geen subsidies aan sportverenigingen en buurtverenigingen tenzij het aangevraagde sponsorgeld wordt gebruikt voor specifieke acties die ten doel hebben de Vordense gemeenschap een positieve impuls te geven.” Zaterdag worden om 11.00 uur de verschillende sponsorcheques uitgereikt.