‘Onvoorstelbaar wat voor sponsorbedragen’

‘Onvoorstelbaar wat voor sponsorbedragen’

VORDEN – “Onvoorstelbaar. Wat voor sponsorbedragen. Dank daarvoor. We zijn erg blij met deze bijdragen. Hier kunnen we ontzettend leuke dingen mee doen.” De reacties van de maar liefst 34 Vordense verenigingen, stichtingen en instellingen waren zaterdagmorgen stuk voor stuk oprecht en gemeend. En dat deden de bestuursleden en de vrijwilligers van de Veilingcommissie van de Ideële Kringloopwinkel De Werf tijdens de uitreiking van de waardecheques zichtbaar ook goed. De Veilingcommissie had namelijk besloten om tijdens de jaarlijkse Meimarkt zaterdag voor maar liefst 51.000 euro aan sponsorgelden te schenken aan een 34 veelal Vordense verenigingen, stichtingen en instellingen. Dat betekende een recordbedrag aan schenkingen en een recordaantal verenigingen, stichtingen en instellingen die een donatie ontvingen. In 2016 werd 28.000 euro geschonken, in 2015 20.000 euro en in 2014 9.000 euro.

Door Jan Hendriksen

Uit handen van voorzitter Henk Vaags van de Veilingcommissie van De Werf ontving een afgevaardigde van Seniorenvereniging Vorden als eerste ter waarde van tweehonderd euro een waardecheque voor de aanschaf van nieuwe kloten voor de klootschieters binnen de vereniging. Wat volgde was een lange rij van uitgiften van waardecheques die in de waarde steeds verder opliepen met als ‘hoogtepunt’ de cheque ter waarde van 6.500 euro die voorzitter Wout Dekkers van Harmonie Vorden in ontvangst mocht nemen voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. Een tweetal alt saxofoons, een tenorsaxofoon en een bariton zijn aan vervanging toe. “De aanschaf van instrumenten is voor een harmonie die grotendeels financieel afhankelijk is van contributies en de opbrengst van acties een grote kostenpost. Bestuur van Harmonie Vorden is dan ook bijzonder ingenomen met de grote financiële bijdrage van De Werf en hebben wij hebben grote waardering voor het werk dat door een grote groep vrijwilligers van deze kringloopwinkel tot stand wordt gebracht. Dankzij de steun kan een harmonie ook financieel blijven voortbestaan en een muzikale en culturele bijdrage blijven geven aan de gemeenschap van Vorden”, zo verklaarde voorzitter Wout Dekkers van de muzikanten.

Werkstuk
Sommige leerlingen van enkele Vordense basisscholen hadden als blijk van waardering voor de financiële donatie spontaan een mooi werkstuk voor Veilingcommissie van De Werf gemaakt. Henk Vaags nam ze met liefde in ontvangst. Totaal verrast waren afgevaardigden van de stichtingen Diyo Nepal en Gamrupa. Beide stichtingen kregen een onaangekondigde donatie van 750 euro voor respectievelijk de verbetering van de leefomstandigheden in Nepal en ondersteuning van projecten in Gambia.

De uitreiking van de waardecheques vond plaats tijdens de jaarlijkse Meimarkt die omringd werd door 21 kramen van Vordense verenigingen en instellingen die zich presenteerden aan het publiek. Harmonicaclub Ruurlo en Mannenkoor Vorden zorgden voor de muzikale omlijsting. Daarnaast werd men in de gelegenheid gesteld kostbaarheden door Fred Wiersema (bekend van programma Schatgraven) te laten taxeren.

Een totaaloverzicht van alle verenigingen, instellingen en stichtingen die zaterdag een donatie ontvingen, is te vinden op onderstaande website.