Coop Vorden geeft Oekraïne-actie van De Werf een extra zetje

Coop Vorden geeft Oekraïne-actie van De Werf een extra zetje

4 april 2022, 10:26

VORDEN – Supermarkt Coop Vorden was enorm gecharmeerd van de Oekraïne-actie van Kringloopwinkel De Werf en eigenaresse Monique van der Voort heeft ervoor gezorgd dat er met de opbrengst nog veel meer kon worden gedaan dan waar vooraf op was gerekend.

De actie van Kringloopwinkel De Werf bracht een bedrag 2000 euro op, waarvan boodschappen voor Oekraïense vluchtelingen zouden worden gekocht. Monique van der Voort bood aan om die aankoop te coördineren en zij kreeg verschillende leveranciers (Frumona, Coca Cola en Douwe Egbers) zover dat zij tegen zeer scherpe prijzen wilden leveren. Zo werd de opbrengst van de actie ineens 2800 euro aan boodschappen waard.
De boodschappen zijn afgelopen maandag gratis getransporteerd naar circa zeventig Oekraïense vluchtelingen (veel kinderen en enkele vrouwen) in het dorp Lovnic in Roemenië en deels naar vluchtelingen in de Oekraïne. Zo blijkt dus dat van de opbrengst van de Oekraïne-actie niet honderd procent maar honderdveertig procent besteed is. Daar kan geen goede-doelenactie tegenop.

Geef een reactie