Je bekijkt nu Kringloopwinkel De Werf schenkt recordbedrag aan sponsorcheques

Kringloopwinkel De Werf schenkt recordbedrag aan sponsorcheques

Kramer (l) van Scouting Vorden en Marieke van Loo, Diana Willemsen en Timme Koster van Zwembad In de Dennen de sponsorcheques.

Vorden – Ideële Kringloopwinkel De Werf (Stichting Veilingcommissie Vorden) heeft dit jaar de financiële bijdrage die aan maatschappelijke organisaties besteed wordt verdubbeld. Dat bleek zaterdag 30 mei tijdens de Meimarkt die de kringloopwinkel op haar terrein aan de Enkweg had georganiseerd.

Uit handen van voorzitter Henk Vaags ontvingen maar liefst negentien instanties (verenigingen en stichtingen) een sponsorcheque. De totale financiële bijdrage aan de instanties bedroeg maar liefst 21.970 euro. Nog nooit werd er zoveel geld uitgereikt. Er waren dan ook alleen maar blijde gezichten te zien bij de talloze bestuursleden van de verenigingen en stichtingen. Alle instanties waren bij de uitreiking aanwezig. De sponsorcheques varieerden van 180 euro (Scouting Vorden) tot 5000 euro (Stichting Zwembad In de Dennen).

Hier een overzicht van de gehonoreerde aanvragen van 2015: Basisschool De Vordering 400 euro voor een nieuwe geluidsinstallatie; Boomfeestdag Vorden 250 euro voor de jaarlijkse Boomfeestdag; Buurtzorghuis Warnsveld 1550 euro voor tweepersoonsbed met matrassen; De Lindenhof 300 euro voor bloembakken; Harmonie Vorden 2000 euro voor muziek basisscholen; Peuterspeelzaal ’t Kraankuikentje 750 euro voor buitenspeelgoed; Menvereniging In de Reep’n 400 euro voor 40-jarig jubileum; Historische Vereniging Oud Vorden 1500 euro voor een A2 scanner; Scouting Vorden 180 euro voor statafels; School Het Hoge 1500 euro voor snoezelruimte; School Kraanvogel 400 euro voor een geluidsinstallatie; Seniorensoos Vierakker 440 euro voor aanvulling op begroting; Stichting Theater Onder de Molen 1500 euro voor geluidsinstallatie; Vrienden van de Dorpskerk 700 euro voor stoepbord en promotie cd; Vrouwenclub Medler 600 euro voor 45-jarig jubileum; VVV Vorden 1000 euro voor nieuwe vloerbedekking kantoor; IJsvereniging Vorden 1000 euro voor tekort op exploitatie; ZoZijn 2500 euro voor sporttoestellen voor volwassenen; Zwembad In de Dennen 5000 euro voor herstel lekkage zwembad.