Je bekijkt nu Stichting Veilingcommissie Vorden deelt 10.000 euro uit

Stichting Veilingcommissie Vorden deelt 10.000 euro uit

Vorden – Het was zaterdagmorgen al vroeg gezellig druk op de meimarkt die Kringloopwinkel De Werf (van de Stichting Veilingcommissie Vorden ) aan de Enkweg organiseerde. Niet zo verwonderlijk want de Veilingcommissie speelde deze dag voor “Sinterklaas”. In totaal ontvingen 18 organisaties een bijdrage, in totaal 10.000 euro!

Voorzitter Henk Vaags: “Er is niks leuker dan op een dag als vandaag presentjes te mogen uitdelen. Voor het bestuur bij de behandeling van de vele aanvragen, geen gemakkelijke taak om te bepalen wie wel en wie niet voor een donatie in aanmerking komt, dus was het voor ons “wikken en wegen”. Uitgangspunt is dat de aanvragers voor hun doel, wat voor de maatschappij betekenen, die dus een binding hebben met Vorden c.q. de buitenwijken en de kernen Wichmond/Vierakker”, aldus Henk Vaags die onder luid applaus de namen en de bedragen van de gelukkigen bekend maakte. Zo kreeg Anbo Vorden 338 euro voor de aanschaf van bingobordjes. School Het Hoge ontving 500 euro voor de uitbreiding en vernieuwing van speelmethodes. School De Vordering ontving 500 euro voor de aanpassing van het kleuterplein. Diepvriesvereniging De Vliegerhoek uit Vierakker ontving 250 euro als bijdrage voor de renovatie van het gebouw. Dagverzorging Klimop ontving 500 euro voor een dagje- uit met de bezoekers. Gymvereniging WIK Wichmond 500 euro voor het gympakket voor kinderen van de basisschool. Harmonie Vorden ontving 1000 euro voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten en de opleiding van jonge leerlingen. Voor de restauratie van de dakgoten van de kerk op de Kranenburg, eveneens 1000 euro. Pink Ribbon ontving 100 euro voor het organiseren van haar activiteiten. Peuterspeelzaal het Kraankuikentje ontving 500 euro voor de aanschaf van zitelementen en leesboekjes. Een verrassing voor Henk Vaags, een drietal peuters overhandigden hem een eigen gemaakt cadeautje. School de Kraanvogel kreeg 1500 euro als bijdrage voor de reparatie van het dak van het gymlokaal. Voor het organiseren van activiteiten voor de bewoners van de Wehme werd 300 euro beschikbaar gesteld. Stichting Lindese Molen ontving 500 euro voor de aanschaf van brandblussers. Oud Vorden ontving 400 euro voor de aanschaf van een nieuwe computer. VRTC De Achtkastelenrijders ontving 1000 euro voor de aanschaf van een vijfde tandemfiets. Volksdansgroep Wichmond kreeg voor het organiseren van een viertal dansavonden 240 euro. Voor de aanschaf van promotiemateriaal van de pas opgerichte vereniging Vrienden van de Vordense dorpskerk werd 380 euro bijgedragen. Zwembad In de Dennen ontving 500 euro voor de aanschaf van een permanente foto expositie in de entree van het bad.

Kringloopwinkel De Werf had deze zaterdag zelf ook een uitgebreid assortiment goederen in de aanbieding. Verder circa 20 kramen met standhouders die vooral reclame maakten voor hun eigen “toko”.

Harmonie Vorden had diverse oude muziekinstrumenten in de verkoop zoals bijvoorbeeld een honderd jaar oude S- bas. Stichting Gammpa deed een beroep op het publiek om baby-artikelen beschikbaar te stellen voor de kraamkamers van ziekenhuizen in Gambia. Ook zit men verlegen om reflectoren (voor de beveiliging van wegen e.d.). Daarvoor kan men bellen 0575- 556658.

Mede gezien de gunstige weersomstandigheden,waren er deze zaterdag tevreden standhouders op de meimarkt.